Konya Vajinismus Terapi ile Tedavisi başvurularında çok karşılaştığımız bir sorundur. Kadın cinsel organına vajına/vajen denir. Karşılıklı olarak istenmesine rağmen vajina penis birlikteliğinin sağlanamıyor ya da çok zor oluyor, şiddetli ağrı hissediliyorsa bu duruma vajinismus denir. Vajinismus; cinsel birleşme sırasında vajeni çevreleyen kasların istem dışı/biliçdışı olarak kasılması sonucunda ilişkinin mümkün olmaması veya ilişkinin çok zor /can yakıcı bir şekilde olmasıdır. Kadın korku, kaygı ve endişelerinden dolayı vajen kaslarının kasılmasının önüne geçemez ve eşini ne kadar sevse, onunla birlikte olmak istese de cinsel ilişkiye giremez. Cinsel birleşme sırasında yaşanan bu kasılmalar aslında kadının isteği dışında cereyan eden ve yardım almadığı sürece kurtulmasının pekte mümkün olmadığı bir sıkıntıdır.
Konya Mentaliz Danışmanlık Merkezi olarak vajinismus terapisinde vajinismusun kalıcı olarak iyileşmesinin mümkün olduğunu tecrübelerimize dayalı olarak rahatlıkla söylebiliyoruz. Kadının cinselliği tabu olarak görmesi, geçmişteki travması/ları, cinsellik konusunda yanlış bilgi ve inanışlar vajinismus yaşamasının en önemli nedenidir. Özellikle toplumsal baskıya maruz kalan kadınlarda vajinismus görülme sıklığı daha da fazladır. Birçok kadın vajina kontrolünde zorlanır. Vajinismusun derecesini anlamamızda kadının vajenine dokunup dokunamadığı 1. basamak sınıflandırma için önemlidir. Vajinusmusu olan birçok kadın jinekolojik muayenede kendini rahat hissetmez ve muayene olamadan odayı terkeder. Yaşanılan bu durumlar; kadını cinsel hayattan daha fazla soğutur. Vajinismus Terapisinde Mentaliz Danışmanlık olarak kalıcı bir şekilde çözmekteyiz. Detaylı bilgi ve yardım için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Vajinismus Konya terapi ile tedavisi noktasında Mentaliz Psikolojik Danışmanlık Merkezimizle iletişime (RANDEVU – WhatsApp – Bize Yazın ) geçmekte gecikmemenizi tavsiye ediyoruz.
İlgili Bağlantılar :
- Vajinismus Nedir
- Vajinismus Terapisi Konya
- Vajinismusun Psikolojik Etkileri
- DİSPARONİ (Ağrılı Cinsel İlişki) Nedir?